Producenci
Sonda
Skąd się o nas dowiedziałeś ?

Nóż Szefa zwany Gyuto do czego służy ?

Najpopularniejszy nóż używany przez mistrzów kuchni jak i amatorów znany także pod nazwami nóż kucharza czy nóż francuski. Cechą charakterystyczną tego noża jest zakrzywienie, które umożliwia kołysanie podczas cięcia produktów. Jest to jeden z ulubionych sposobów krojenia ziół czy też czosnku.

"Noża nie odrywasz od deski podczas kołysania"



Dlaczego Japoński Nóż Szefa do kuchni ?

Zdecydowanie jeśli myślisz o zakupie noża to powinien być nr jeden w twojej kuchni. Jesteś w stanie wykonać 80% operacji tym typem narzędzia. Jeśli myślisz o krojeniu mięsa, cięcia w drobną kostkę cebuli czy też szatkowaniu natki pietruszki z pewnością nie pożałujesz.

Japoński nóż szefa dla kucharza charakterystyka :

  • Długość krawędzi tnącej w zakresie 180-270 mm (czasami nawet 330mm)
  • Cienkie ostrze o kącie 13-15 stopni Często asymetryczne ostrze lub ścięte w jednym kierunku
  • Głownia FULL TANG lub HIDDEN TANG Znacznie wyższa twardość niż noże europejskie - powyżej 58 HRC
  • Niejednokrotnie występuje BOLSTER (wzmocnienie)
  • Wyjątkowa dbałość o szczegóły 
  • Nie produkowany masowo stąd dbałość o szczegóły (na niektóre serie czekamy po pół roku)

Japoński Nóż Kyusakichi Gekko Gyuto 210mm

Japoński Nóż Kyusakichi Gekko Gyuto 210mm
Japoński Nóż Kyusakichi Gekko Gyuto 210mm

Gyuto to odpowiednik europejskiego noża szefa.

Dostępność: brak towaru

Cena: 520,00 zł

Japoński Nóż Seki Kanetsugu Pro-J Gyuto 230mm

Japoński Nóż Seki Kanetsugu Pro-J Gyuto 230mm
Japoński Nóż Seki Kanetsugu Pro-J Gyuto 230mm

Gyuto to odpowiednik europejskiego noża szefa.

Dostępność: brak towaru

Cena: 530,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl