Producenci
Sonda
Skąd się o nas dowiedziałeś ?
Opcje przeglądania

Nóż Szefa zwany Gyuto do czego służy ?

Najpopularniejszy nóż używany przez mistrzów kuchni jak i amatorów znany także pod nazwami nóż kucharza czy nóż francuski. Cechą charakterystyczną tego noża jest zakrzywienie, które umożliwia kołysanie podczas cięcia produktów. Jest to jeden z ulubionych sposobów krojenia ziół czy też czosnku.

"Noża nie odrywasz od deski podczas kołysania"



Dlaczego Japoński Nóż Szefa do kuchni ?

Zdecydowanie jeśli myślisz o zakupie noża to powinien być nr jeden w twojej kuchni. Jesteś w stanie wykonać 80% operacji tym typem narzędzia. Jeśli myślisz o krojeniu mięsa, cięcia w drobną kostkę cebuli czy też szatkowaniu natki pietruszki z pewnością nie pożałujesz.

Japoński nóż szefa dla kucharza charakterystyka :

  • Długość krawędzi tnącej w zakresie 180-270 mm (czasami nawet 330mm)
  • Cienkie ostrze o kącie 13-15 stopni Często asymetryczne ostrze lub ścięte w jednym kierunku
  • Głownia FULL TANG lub HIDDEN TANG Znacznie wyższa twardość niż noże europejskie - powyżej 58 HRC
  • Niejednokrotnie występuje BOLSTER (wzmocnienie)
  • Wyjątkowa dbałość o szczegóły 
  • Nie produkowany masowo stąd dbałość o szczegóły (na niektóre serie czekamy po pół roku)

Japoński Nóż Seki Kanetsugu Pro-J Gyuto 200mm

Japoński Nóż Seki Kanetsugu Pro-J Gyuto 200mm
Japoński Nóż Seki Kanetsugu Pro-J Gyuto 200mm

Gyuto to odpowiednik europejskiego noża szefa.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 490,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl